Skipperlabskovs
SPONSORERET indhold

Skipperlabskovs

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Skipperlabsovs er en hvid sauce med mørt, kogt oksekød, spæk og kartofler. der findes også en brun version, hvor man kommer rester af kogt eller stegt kød i en brun sauce sammen med kartofler. Labskovs er en af de få retter, som er overført fra søen til landjorden. den stammer fra de store sejlskibes tid, hvor den blev kaldt ”lobscows” eller ”labskouse” efter den engelske ”lobscouse”. senere blev navnet ændret under indflydelse af det tyske ”labskaus”. skipper giver jo næsten sig selv, da det var søens folk, der indtog retten. i dag er skipperlabskovs bl.a. hofretten i restaurant grøften i tivoli.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
28. feb. 2013 | Opskrift | Hendes Verden
4 personer

Ingredienser

3 løg
5 dl vand
500 g oksekød i tern, f.eks.
tykkam
1 skive røget spæk eller bacon
(2-3 cm tyk)
2 tsk. salt
1 laurbærblad
10 peberkorn
1 kg kartofler
Pynt:
hakket persille
Tilbehør:
syltede rødbeder

  1. Skær løgene i tern. Bring vandet i kog i en gryde med tætsluttende låg. kom kød og spæk i, og kog op. skum af. kom løg, salt, peberkorn og laurbærblad i. kog det under låg for svag varme ca. 1 time.
  2. Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver. kom kartoflerne i gryden, og kog dem med, til de jævner retten, ca. 20 min. smag til med salt og peber. 3. pynt skipperlabskovsen med persille.