Skøn chokoladekage – fyldt med kokosmakroner
Foto: Line Falck Bag en lækker chokoladekage og fyld den med kokosmakroner...

Skøn chokoladekage – fyldt med kokosmakroner

Her får du opskriften på en lækker chokoladekage bagt med overraskende fyld af kokos-makroner. Den store chokoladekage er bagt i bradepande, så den er perfekt at tage med til større sammenkomster eller en børnefødselsdag. Se her, hvordan du bager en chokoladekage med kokosmakroner:

printer Print
preparation Tilberedelsestid: 40 minutter
cooking Arbejdstid: 45 minutter
totaltime Total: en time, 25 minutter
plate 1 bradepande, 12 stykker

Kokosmakroner

  • 100 g kokosmel
  • 100 g sukker
  • 2 æggehvider

Chokoladekage

  • 75 g mørk chokolade
  • 100 g smør
  • 4 æg
  • 200 g sukker
  • 175 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 40 g kakaopulver
  • 1 dl mælk

Sådan bager du chokoladekage med kokosmakroner

Start med at lave kokosmakronerne, så de kan komme på frost:

  1. Rør kokosmel, sukker og æggehviderne sammen. Lad dejen stå i mindst 30 min.
  2. Form dejen til 12-16 toppe.
  3. Sæt dem på en bakke på bagepapir og i fryseren i ca. 2 timer. 

Så laver du dejen til chokoladekagen:

  1. Smelt stykker af chokolade og smør i en skål over vandbad.
  2. Pisk æg og sukker i ca. 10 min. med en håndmikser til tykt skum. Rør forsigtigt chokolade-smør-blandingen i.
  3. Bland mel, bagepulver og kakao.
  4. Drys blandingen igennem en si i æggeskummet, og vend det sammen med en dejskraber.
  5. Rør mælken gradvist i dejen.
  6. Hæld dejen i en bradepande (ca. 32x23 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min. ved 175 grader.
  7. Stik 12-14 frosne kokosmakroner med bunden i vejret ned i chokoladekagen. Bag videre i ca. 20 min., til der ikke er rå dej på, når man stikker i midten af kagen med et træspid.
  8. Lad kagen afkøle på en bagerist. Skær kagen ud i ca. 12 stykker.
Se, hvad vi ellers skriver om: Chokoladekage, Kage, Kokosmakroner og Bageopskrifter