Skøn appelsinlagkage
SPONSORERET indhold

Skøn appelsinlagkage

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Citrusfrugter er med deres syrlighed perfekte til at lave desserter og kager med. Prøv denne lækre appelsinlagkage.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
02. okt. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
8 personer

Ingredienser

Appelsinlagkage
3 æg
125 g sukker
2 spsk. mælk
¾ tsk. bagepulver
75 g hvedemel
50 g kartoffelmel
Fyld:
12 makroner
4 spsk. Grand Marnier
3 blade husblas
1½ dl appelsinsaft
2 stk. past. æggeblommer (1 bæger)
3 spsk. sukker
2 tsk. revet appelsinskal
3 dl piskefløde
Pynt:
3 dl piskefløde
appelsinfileter af 2 appelsiner
100 g hindbær

  1. Pisk æggene skummende. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen, og pisk, til det er skummende. Tilsæt mælk, bagepulver og de to slags mel. Kom dejen i en springform foret med bagepapir (22 cm i diameter), og bag kagen ca. 40 min. ved 175 gr. Tjek, at den er gennembagt ved at stikke et spyd i kagen. Hænger der rå dej på, skal den bage lidt længere.
  2. Afkøl kagen, og skær den ud i 3 bunde med en skarp kniv.
  3. Udblød husblassen i koldt vand i 10 min. Tag husblasbladene op af vandet, og kom dem i en skål, der kan tåle varme. Smelt husblassen i mikroovn eller over vandbad. Rør appelsinsaften i.
  4. Pisk æggeblommer og sukker sammen. Kom appelsinskal og husblasblandingen i. Rør det sammen. Lad det stå i ca. 10 min. Pisk fløden til blødt skum, og vend det i appelsinblandingen.
  5. For en springform med husholdningsplastfilm. Læg 1 lagkagebund på et fad. Knus makronerne i en skål, og dryp med Grand Marnier. Fordel halvdelen af makronerne på bunden. Kom halvdelen af appelsincremen over. Læg den anden bund over. Fordel resten af makronerne og appelsincremen over. Læg den sidste bund over. Pisk fløden til skum, og smør det på kagen. Pynt med appelsinfileter og hindbær. Se tip til udskæring under Marengs med pink grape.