Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Chokoladetærte
Foto: Thomas Hergaard

Chokoladetærte

Dette er en meget festlig chokoladetærte, der kan serveres til kaffe eller som dessert med lidt frisk frugt.

(10-12 personer)
Print

Arbejdstid: 45 min.
Hviletid: mindst 1 time
Bagetid: ca. 40 min.
Kan evt. fryses, men bunden bliver blød
Mørdej:
125 g smør
175 g hvedemel
2 tsk sukker
1 lille æg (sammenpisket)
evt. 1 spsk koldt vand
Fyld:
1 dl sødmælk
125 g mørk chokolade (mindst 60% kakao, smeltet)
75 g smør (smeltet)
75 g sukker
3 æg (sammenpiskede)
2 spsk hvedemel
Pynt:
ca. 50 g hvid chokolade (smeltet)
Tilbehør:
evt. ananaskirsebær eller anden frisk frugt

  1. Mørdej: Skær koldt smør i mindre stykker og smuldr det med mel (evt. i en foodprocessor) og tilsæt sukker.
  2. Saml dejen med æg og evt. vand. Tryk dejen sammen uden at ælte den. Stil dejen i køleskabet i ½-1 time før brug.
  3. Rul dejen tyndt ud, beklæd en tærteform med dejen og tryk siderne godt til kanterne. Prik bunden med en gaffel. Sæt tærteformen i køleskab 1⁄2 time. Kom evt. et indlæg i tærteformen: Beklæd formen med bagepapir eller sølvpapir.
  4. Hæld ca. 3 dl tørrede bønner i, så undgår du, at tærtebunden hæver, når den bages. Forbag den ved 200 grader i 20 min.
  5. Bland chokoladefyldet og hæld det i den forbagte bund. Skru ovnen ned til 175 grader og bag ca. 20 min., til fyldet er stivnet.
  6. Afkøl tærten lidt på en bagerist. Pynt med smeltet, hvid chokolade med en ske. Tærten kan nydes lun eller afkølet med eller uden frisk frugt.
Se, hvad vi ellers skriver om: Chokoladetærte, Dessert og Bageopskrifter