Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Skønne pølsehorn
Foto: Thomas Hergaard

Skønne pølsehorn - opskrift fra Hjemmet

Skønne pølsehorn

Hjemmelavede pølsehorn er altid et hit både til madpakkerne, fødselsdag og weekendhygge.

plate 12 stk.
printer Print

Arbejdstid: 30 min.
Hævetid: 1 time
Bagetid: 15 min.
Fryse-egnet
Dej:
25 g gær
1⁄4 l mælk
1 æg
2 spsk olivenolie
1 tsk salt
evt. 1⁄4 tsk stødt kardemomme
150 g durummel
ca. 300 g hvedemel
Fyld: 500 g brunchpølser,
ketchup og sennep
Pynt: 3-kornsblanding eller sesamfrø

  1. Rør gæren ud i lun mælk (max. 37 grader). Pisk ægget let sammen og tag lidt fra til pensling. Rør resten af ægget i væsken og tilsæt olie, salt, evt. kardemomme og de 2 slags mel.
  2. Ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord. Læg dejen tilbage i skålen, dæk med film og lad den hæve ca. 30 min.
  3. Ælt dejen igennem på et meldrysset bord og rul den ud til en cirkel, ca. 35 cm i diameter og 1⁄2 cm tyk. Del cirklen i 12 stykker.
  4. Læg en pølse og evt. lidt ketchup og/eller sennep ved hver og rul dejen sammen fra den brede ende mod spidsen. Læg dem på 2 bageplader med bagepapir og lad dem hvile tildækket i 30 min. Tænd ovnen på 225 grader.
  5. Pensl hornene med sammenpisket æg, drys evt. med pynt og bag dem 12-14 min. Lad dem afkøle på en rist.
Se, hvad vi ellers skriver om: Pølsehorn og Tilbehør