Skotske æg med spinatsalat og bacon
Foto: Line Falck

Skotske æg med spinatsalat og bacon - opskrift fra Hjemmet

Skotske æg med spinatsalat og bacon

En skotsk-inspireret æggeopskrift med spinatsalat og bacon.

printer Print
plate 4 personer

Arbejdstid: 45 min.
Koge-/stegetid: ca. 30 min.
4 æg
500 g hakket svine- og kalvekød
2 tsk. salt og ­friskkværnet peber
1 spsk. dijonsennep
2 spsk. persille
1 dl mælk
2-3 spsk. hvedemel
1 æg
2 dl rasp
Friturestegning:
ca. 2 l fritureolie (eller raps- eller olivenolie)
Tilbehør:
200 g små spinatblade (eller salat)
100 g bacon
lidt olie (til stegning)
evt. brød

  1. Kog æggene hårdkogte i ca. 10 min., og pil dem.
  2. Ælt kødet sammen med salt, peber, sennep, finthakket persille og gradvist mælk.
  3. Skotske æg:
  4. Form 4 kugler af farsen, og tryk forsigtigt et hårdkogt æg i hver. Sørg for, at farsen dækker æggene helt.
  5. Tril de skotske æg i mel, derefter i sammenpisket æg og tilsidst i rasp.
  6. Varm olien op i en høj gryde til ca. 180 grader, hvor en lille brødterning bliver gylden på 1 min. Undgå for høj temperatur. Olien må ikke blive så varm, at den ryger. Fyld kun gryden 1/3 op, så den ikke kommer til at koge over. Man kan også anvende en frituregryde.
  7. Kog de skotske æg gyldne i ca. 8 min., til kødet er gennemstegt. Læg de friskkogte æg på rent fedtsugende papir, f.eks. kaffefiltre.
  8. Servér skotske æg med spinatsalat med bacon og evt. brød.
  9. Spinatsalat:
  10. Skær bacon i tern, og steg dem sprøde i olie på en pande. Si stegefedtet fra. Bland spinat med bacon.
Se, hvad vi ellers skriver om: Påske, Påskefrokost og Hovedret