Ingredienser
Tærtedej:
250 g mel
125 g smør
1/2 tsk salt
1/2 dl koldt vand
Fyld:
200 g frisk skvalderkål
25 g smør
1 dl fløde (9% eller 38%)
muskatnød
2 æg
250 g hytteost
salt og peber
Pynt:
50 g pinjekerner eller mandelflager
- Hak smør og mel til en grynet masse (gerne i en foodprocessor). Tilsæt salt og koldt vand og saml dejen. Pak den ind og lad den hvile koldt i min. 1 time.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Rul dejen ud og læg den i en tærteform. Prik bunden og forbag den 10 min.
- Pluk stilkene af skvalderkålen og skyl den grundigt. Slyng den tør og kom den i en gryde med smør. Vend rundt, til den falder let sammen, tilsæt fløden og lad det koge igennem. Smag til med revet muskat, salt og peber og lad det afkøle.
- Blend æggene sammen med hytteost og tilsæt skvalderkålen.
- Fordel fyldet i den forbagte bund og bag tærten ved 180 grader i ca. 35 min.
- Rist hele pinjekerner eller mandelflager gyldenbrune på en tør pande.
- Drys dem over tærten og servér.