Ingredienser
Arbejdstid: 50 min.
Koge/stege/bagetid: 1 time
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
600 g filet af pighvar eller slethvar
15 g smeltet smør eller 1 spsk jomfruolivenolie
500 g røde, gule eller stribede rødbeder
200 g hel byg, rug eller spelt
2 skalotteløg (finthakket)
2 fed hvidløg (finthakket)
15 g smør
2 stilke blegselleri (i små tern)
salt og peber
Sovs:
150 g skrællet knoldselleri (i tern)
5 dl hønse- eller fiskebouillon
1 lille bdt persille
50 g smør
1-2 spsk citronsaft
salt og peber
- Skrub rødbederne rene, pak dem ind i stanniol og bag dem møre i ovnen ved 200 grader ca. 1 time. Pak dem ud, lad dem afkøle lidt og skræl dem.
- Skyl kornet grundigt i koldt vand og sæt kernerne over at koge i rent koldt vand. Tilsæt 1 tsk salt og kog kernerne møre 20-30 min. Hæld dem på et dørslag.
- Kog selleriternene helt møre i bouillon (ca. 20 min.) og blend det til en cremet sovs. Hold det varmt i en gryde.
- Steg skalotteløg og hvidløg blanke i en gryde med smør og tilsæt blegselleri. Steg under omrøring 3-5 min. og tilsæt de afdryppede korn. Varm det igennem og smag til med salt og peber.
- Krydr fiskefileterne med salt og peber og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med lidt smeltet smør eller olie og sæt pladen i ovnen ved 180 grader i 8-10 min.
- Blend den varme sellerisovs med en håndfuld skyllede persilleblade og koldt smør. Smag til med citronsaft, salt og peber.
- Skær bederne i skiver og anret på 4 varme tallerkner. Fordél kornblandingen ovenpå og derefter den bagte fisk. Dryp sovsen omkring og servér straks.