Små chokoladekager
SPONSORERET indhold

Små chokoladekager

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
22. jul. 2015 | Opskrift | Hjemmet
(ca. 16 stk.)

Ingredienser

Arbejdstid: 40 min.
Bagetid: ca. 30 min.
Fryse-egnet
Ingredienser:
250 g chokolade
175 g sukker
125 g smør
3 æg
2 tsk vaniljesukker
175 g mel
1 tsk bagepulver
150 g valnøddekerner eller snuttede mandler (delte)
Til overtræk:
150 g chokolade

  1. Smelt chokolade, sukker og smør i en gryde. Tag det fra varmen. Pisk æggene sammen og pisk det i den lune chokoladeblanding.
  2. Bland vanilje, og bagepulver i melet sammen med nødder eller mandler. Vend det i chokoladeblandingen.
  3. Kom dejen i en lille form, 20 x 20 cm, foret med bagepapir. Bag kagen ved 175 grader i en halv time, lad den køle lidt af og giv den et overtræk med smeltet chokolade. Skær den i terninger à 4 cm.

    OBS: Mandler eller nødder kan helt udelades uden at ændre på de øvrige ingredienser i opskriften.
  4. Variation 1:
    Chokoladekager med appelsin

    Tryk runde kager ud af den bagte og chokoladeglaserede kage med et lille glas eller form. Kog 3 dl vand og 2 dl sukker sirupsagtigt. Kom 3-4 appelsinskiver (usprøjtede) i lagen og lad dem småkoge i 5 min. Lad dem svale i lagen. Skær skiverne i mindre stykker og dekorer kagerne hermed. Sæt dem i små papirsforme.
  5. Variation 2:
    Chokoladekager med marcipan

    Kagerne kan sættes på en tynd skive marcipan, som udstikkes efter samme form som kagerne. Sæt dem i små papirsforme.