Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på små citronkager med honningsirup og timian
Foto: Anders Schønnemann

Opskrift på små citronkager med honningsirup og timian

Små citronkager med honningsirup og timian

Disse små, vidunderlige kager smager godt til en kop varm te.

plate 6 stk.
printer Print

125 g smør, blødt
160 g sukker
2 æg
½ dl mælk
180 g hvedemel
1 tsk bagepulver
60 g mandelmel, blend selv 60 g mandler med hinde
1 spsk limoncello (citronlikør)
1 økologisk citron, fintrevet skal heraf
1 tsk timian, finthakket

Sirup:
1 glas timianhonning
1 bundt frisk timian

Sådan gør du

Af Mai Knauer

Kom smør og sukker i en foodprocessor, og kør dejen glat. Tilsæt et æg ad gangen, og blend efter hvert æg. Kom mælk i, og til sidst hvedemel, bagepulver, mandelmel, limoncello, citronskal og timian. Kom dejen i 6 små, runde forme, 12 cm i diameter, der er let smurte. Bag dem i ovnen på 180 grader i ca. 20-25 min.

Sirup: Mens kagerne afkøler på en rist, varmes honningen op i en tykbunden gryde og småkoger i 2 minutter. Kan du ikke finde honning med timian, kan du bare koge et par grene sammen med honningen.

Hæld den varme honningsirup over kagerne, lige inden servering, og pynt med timian.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kage, Muffins, Sirup, Søde sager og Dessert