Opskrift på små citronkager med honningsirup og timian
SPONSORERET indhold

Små citronkager med honningsirup og timian

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Disse små, vidunderlige kager smager godt til en kop varm te.

Foto: Anders Schønnemann
21. apr. 2016 | Opskrift | ALT for damerne
6 stk.

Ingredienser

125 g smør, blødt
160 g sukker
2 æg
½ dl mælk
180 g hvedemel
1 tsk bagepulver
60 g mandelmel, blend selv 60 g mandler med hinde
1 spsk limoncello (citronlikør)
1 økologisk citron, fintrevet skal heraf
1 tsk timian, finthakket

Sirup:
1 glas timianhonning
1 bundt frisk timian

Sådan gør du

Af Mai Knauer

Kom smør og sukker i en foodprocessor, og kør dejen glat. Tilsæt et æg ad gangen, og blend efter hvert æg. Kom mælk i, og til sidst hvedemel, bagepulver, mandelmel, limoncello, citronskal og timian. Kom dejen i 6 små, runde forme, 12 cm i diameter, der er let smurte. Bag dem i ovnen på 180 grader i ca. 20-25 min.

Sirup: Mens kagerne afkøler på en rist, varmes honningen op i en tykbunden gryde og småkoger i 2 minutter. Kan du ikke finde honning med timian, kan du bare koge et par grene sammen med honningen.

Hæld den varme honningsirup over kagerne, lige inden servering, og pynt med timian.