Små croissanter med marcipan
SPONSORERET indhold

Små croissanter med marcipan

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lækre små croissanter med marcipan til te- og kaffebordet.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
07. feb. 2012 | Opskrift | Hendes Verden
16 stk.

Ingredienser

15 g gær
1¼ dl vand
250 g hvedemel
100 g smør
¼ tsk. salt
½ tsk. sukker
50 g smør til udrulning
30-40 g ren rå marcipan
evt. 1-2 tsk. fintrevet usprøjtet appelsinskal
1 æg til pensling
Pynt:
flormelis

  1. Udrør gæren i lunkent vand. Kom melet i en anden skål, og smuldr de 100 g smør heri. Tilsæt salt og sukker og gærblandingen. Ælt dejen sammen, og stil den til hævning 1 time, dog ikke et for varmt sted.
  2. Rul dejen ud til et rektangel, 10 x 20 cm. Skær smørret i tynde skiver, og læg dem på halvdelen af dejen. Fold den anden halvdel over. Udrul den til et rektangel, ca. 12 x 48 cm. Skær dejen igennem på tværs, så der dannes 4 ens firkanter, og skær dem nu i 4 trekanter hver, så der i alt er 16 trekanter. Pensl med sammenpisket æg. Kom en klat marcipan, evt. æltet med appelsinskal, på hver, og rul sammen fra den brede ende. Læg dem på bagepapir på en bageplade. Lad dem efterhæve 15 min., og pensl med sammenpisket æg. Bag croissanterne ved 225 gr. i ca. 18 min. Pynt dem med sigtet flormelis, og server dem med hjemmelavet jordbærsyltetøj.