Små laksetærter med spidskål og dild
SPONSORERET indhold

Små laksetærter med spidskål og dild

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Tærter er både nem og billig aftensmad, og så smager de virkelig dejligt. Prøv her en ny version med røget laks.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
26. jan. 2015 | Opskrift | Hendes Verden
4 personer

Ingredienser

Tærtedej:
100 g smør
100 g hvedemel
75 g fuldkornshvedemel
1 dl sesamfrø
¼ tsk. salt
1 æggeblomme
1 spsk. koldt vand
Fyld:
200 g spidskål
2 løg
4 æg
250 g ricotta el. hytteost
2 spsk. friskhakket dild
¾ tsk. salt
peber
150 g røget laks
Pynt:
evt. citronbåde og dild
Tilbehør:
tomatsalat

  1. Skær smørret i små tern. Smuldr smørret i hvedemel, sesamfrø og salt, til det ligner revet ost. Brug evt. en foodprocessor. Saml dejen med æggeblomme og vand. Lad dejen hvile tildækket 30 min. i køleskab. Beklæd 4-6 små smurte tærteforme med dejen. Forbag tærtebundene 10 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe.
  2. Snit spidskålen fint. Skær løgene i tern. Kog spidskål og løg 3-4 min. i letsaltet vand, og afdryp det godt i en sigte.
  3. Pisk æg og ricotta sammen. Tilsæt dild, salt og peber. Vend grøntsagerne i. Kom fyldet i formen. Stil tærten i ovnen ved 175 gr. på midterste ovnribbe ca. 40 min., til den er gennembagt og gylden. Fordel røget laks over tærterne eller server det til. Pynt evt. med citronbåde og dild.