Chokoladesouffle
SPONSORERET indhold

Små chokoladesouffleer med flydende hjerte

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Forførende chokoladekage - de små fine chokoladesouffleer gemmer på en smægtende overraskelse af flydende chokolade i midten. En dessert, som alle chokolade-elskere vil elske!

Af: Karen Hare Foto: Mikkel Adsbøl
25. feb. 2018 | Opskrift | Hendes Verden
6-8 stk. små chokoladesouffleer

Ingredienser

125 g smør plus ekstra til formene
125 g chokolade
4 past. æggeblommer (2 bægre)
3 past æggehvider (2 bægre)
50 g sukker
2 spsk. mel
Tilbehør: vaniljeis, friske bær el. frugter

Sådan laver du chokoladesouffle

  1. Smør 6-8 ramekiner meget grundigt (portionsskåle på ca. 1 dl).
  2. Smelt smør og chokolade sammen, og lad massen køle lidt af.
  3. Pisk æggene luftige med sukkeret. Rør den lune chokolademasse i æggemassen, og vend til sidst melet i dejen. fordel den i formene, så de er ¾ fyldte. Stil dem koldt – evt. fra dag til dag.
  4. Bag souffleerne ved 200 gr. i 6-7 min. de kan serveres i formen, eller de kan vendes ud på en tallerken. det er en tung bandit, så det er godt med lidt friskt tilbehør, som f.eks. en god vaniljeis, friske bær eller frugter.

 

NB: Souffleerne er ikke spor svære at lave, men bagetiden afhænger helt af ovnen. Rådet lyder derfor: Prøv med en enkelt souffle først, og se præcis, hvor lang bagetiden er i din egen ovn. de skal nemlig være flydende indeni og bagte udenpå. du kan helt sikkert godt finde en mundskænk, der vil hjælpe med at teste resultatet.

 

Anbefalet til dig