Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Chokoladesouffle
Foto: Mikkel Adsbøl En skøn chokoladekage til alle os, der bare ikke kan få nok af chokolade …

Chokoladesouffle

Små chokoladesouffleer med flydende hjerte

Forførende chokoladekage - de små fine chokoladesouffleer gemmer på en smægtende overraskelse af flydende chokolade i midten. En dessert, som alle chokolade-elskere vil elske!

plate 6-8 stk. små chokoladesouffleer
printer Print

125 g smør plus ekstra til formene
125 g chokolade
4 past. æggeblommer (2 bægre)
3 past æggehvider (2 bægre)
50 g sukker
2 spsk. mel
Tilbehør: vaniljeis, friske bær el. frugter

Sådan laver du chokoladesouffle

  1. Smør 6-8 ramekiner meget grundigt (portionsskåle på ca. 1 dl).
  2. Smelt smør og chokolade sammen, og lad massen køle lidt af.
  3. Pisk æggene luftige med sukkeret. Rør den lune chokolademasse i æggemassen, og vend til sidst melet i dejen. fordel den i formene, så de er ¾ fyldte. Stil dem koldt – evt. fra dag til dag.
  4. Bag souffleerne ved 200 gr. i 6-7 min. de kan serveres i formen, eller de kan vendes ud på en tallerken. det er en tung bandit, så det er godt med lidt friskt tilbehør, som f.eks. en god vaniljeis, friske bær eller frugter.

 

NB: Souffleerne er ikke spor svære at lave, men bagetiden afhænger helt af ovnen. Rådet lyder derfor: Prøv med en enkelt souffle først, og se præcis, hvor lang bagetiden er i din egen ovn. de skal nemlig være flydende indeni og bagte udenpå. du kan helt sikkert godt finde en mundskænk, der vil hjælpe med at teste resultatet.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Chokolade, Kage, Chokoladekage og Bageopskrifter