Små filo-kurve med rejer
Foto: Betina Hastoft Små fine kurve af filodej fyldt med lækker rejesalat.

Små filo-kurve med rejer

Små fine kurve af filodej fyldt med lækker rejesalat - let og lækkert til forret eller som del af en hyggelig pinsefrokost.

printer Print
preparation Total: 30 minutter
plate 4 personer

2 filodejsplader, optøede
2 spsk. olie

Rejefyld:
200 g dybhavsrejer f.eks. grønlandske
2 dl cremefraiche 38 %
2 spsk. klippet purløg
1 tsk. dijonsennep
salt og peber

Pynt:
1 glas lakse- eller ørredrogn
2-3 spsk. klippet purløg

Sådan laver du filo-kurve med rejesalat

  1. Pensl den ene dejplade med olie. Læg den anden filodejplade over, og pensl også den. Pensl en bageform til minimuffins af metal med olie.
  2. Udstik cirkler på 5-6 cm i diameter, og fordel dem i hullerne, så der dannes små kurve. Bag dem ved 200 gr. i ca. 12 min. til de er gyldne.
  3. Bag dem evt. af flere omgange, du skal bruge 12 stk.
  4. Afkøl filo-skålene helt, inden de forsigtigt tages af formene.
  5. Afdryp rejerne i en si. Hak dem groft.
  6. Rør cremefraiche, purløg, dijonsennep, salt og peber sammen. Vend rejerne i.
  7. Fordel rejefyldet i de små filokurve. Pynt med laksekaviar og purløg.
  8. Er der rejefyld tilovers, så server det ved siden af i en lille skål.


    filokurve-med-rejer-txt.jpg
Se, hvad vi ellers skriver om: Rejer, Tapas, Skaldyrssalat, Skaldyr og Forret