Små havtorntærter
Foto: Martin Dyrløv De lækreste små tærter.

Små havtorntærter

De små gule bær, der vokser vildt ved strand og skov for tiden. De er spækket med c-vitamin, og giver dine søde kager og desserter et syrligt modspil. Brug dem i små tærter, med enten marengs eller brændt sukker på toppen.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Tilberedelsestid: 50 minutter
cooking Arbejdstid: en time, 5 minutter
totaltime Total: en time, 55 minutter
plate 6-8 personer

Tærtedej:

  • 125 g hvedemel
  • 125 g havregryn
  • 3 spsk. sukker
  • ¼ tsk. salt
  • 150 g koldt smør
  • 2-3 spsk. iskoldt vand

Fyld:

  • 250 g friske eller frosne, optøede havtorn
  • 150 g sukker
  • ½ dl piskefløde
  • 1 knsp. salt
  • 4 æg

Pynt:

  • sukker eller marengs af 3 æggehvider (1 dl) og 150 g sukker

Sådan gør du:

  1. Tærtedej: Bland hvedemel, havregryn og sukker sammen, og hak det kolde smør i med et mørdejsjern - eller brug en foodprocessor med dejkniv.
  2. Saml hurtigt dejen med iskoldt vand, og rul den ud på et meldrysset bord. Udstik 6-8 cirkler, der passer til bunden i dine tærteforme, og læg dem i formene.
  3. Saml resten af dejen. Tril dejen til 1 cm tykke pølser, og læg dem i kanten af formene. Pres dem til, så du får kant på tærtebundene. Sæt dem i fryseren i 20 min.
  4. Varm ovnen op til 200 grader. Prik tærtebundene med en gaffel, og bag dem i ca. 15 min. Tag dem ud, og skru ned til 120 grader.
  5. Fyld: Blend havtorn sammen med sukker, fløde og salt. Tilsæt æggene, og blend igen. Si frøene fra, og hæld cremen i de bagte tærtebunde. Bag tærterne i 30-35 min., til cremen har sat sig. Afkøl.
  6. Pynt: Drys overfladen med sukker, og brænd det til karamel med en gasbrænder, eller under grillen i ovnen. Eller pisk æggehviderne skummende, og pisk varmt sukker (se tip) i lidt ad gangen. Pisk til det bliver blank marengs, og fordel det over tærterne med en dejskraber eller en sprøjtepose - dæk cremen helt eller delvist. Brænd marengslaget med en gasbrænder, eller under grillen i ovnen.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Tips:

  • Varmt sukker laver du ved at hælde sukker i et ovnfast fad, og varme det i ovnen ved 200 grader i ca. 5 min.
  • Du kan også vælge at bage én stor tærte - beregn da lidt længere bagetid. Tærterne er fryseegnet uden marengs- eller sukkertop.
Se, hvad vi ellers skriver om: Tærte, Havtorn, Bagning, Dessert og Bageopskrifter