Napoleonshatte
SPONSORERET indhold

Små napoleonshatte

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Små, delikate konditorkager, som du sagtens kan lave selv.

Af: BENTE NISSEN LUNDSGAARD, KAREN HARE, SANDRA LEGIH DRAZNIN OG DIABETESFORENINGEN, DIABETES.DK, TLF. 66129006 Foto: MIKKEL ADSBØL, BETINA HASTOFT OG THOMAS HERGAARD
17. aug. 2015 | Opskrift | Hjemmet
12 stk.

Ingredienser

Arbejdstid: 40 min.
Bagetid: 15 min.
Mørdej:
80 g smør
3 dl hvedemel
2 spsk. flormelis
1 tsk. vaniljesukker
1 æg
Fyld:
100 g mandler
1 æggehvide
3 spsk. flormelis
75 g mørk chokolade

  1. Mørdej: Skær smørret i små terninger, og kom dem i en skål med mel, flormelis og vaniljesukker. Smuldr blandingen sammen med fingerspidserne, og saml dejen med sammenpisket æg. Læg dejen i køleskabet i mindst 1 time.
  2. Fyld: Hak mandlerne (med hinde) fint i en minihakker. Kom æggehvide og flormelis i, og bland det grundigt.
  3. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og udstik 12 kager (ca. 8 cm i diameter). Læg dem på en bageplade med bagepapir.
  4. Kom en skefuld fyld på dem alle, og fold 3 sider op, så de ligner napoleonshatte.
  5. Bag kagerne midt i ovnen ved 180 grader i ca. 15 min.
  6. Smelt hakket chokolade over vandbad, og pensl det på bunden af de afkølede kager.