Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Smagfuld rugpizza med pølse og æg
Foto: Martin Dyrløv

Smagfuld rugpizza med pølse og æg - opskrift fra Hendes Verden

Smagfuld rugpizza med pølse og æg

15 minutter
Print
8 stk. rugpizza

Rugpizza med pølse og æg


25 g gær
3½ dl lunken vand
1 æg
1 tsk. salt
50 g friskrevet parmesanost
2 spsk. olivenolie
200 g rugmel
ca. 400 g pizzamel
evt. 1½ dl tomatpure


Fyld:
100 g dansk chorizopølse, f.eks. fra Aalbæk eller Hedeager
3 hårdkogte æg
sorte oliven
frisk basilikum
50 g høvlet parmesan
lidt olivenolie
salt, peber


Tilbehør:
grøn salat

Sådan laver du rugpizza med pølse og æg

  1. Udrør gæren i vand. Rør æg, salt, parmesan og olivenolie i. Tilsæt de to slags mel, og ælt dejen smidig. Stil dejen til hævning et lunt sted en times tid.
  2. Udrul dejen til 8 cirkler (ca. 1 cm tykke). Læg dem på bagepapir. Smør tomatpure på. Bag pizzabundene ca. 15 min. ved 225 gr. på midterste ovnribbe.
  3. Pynt pizzaerne med skiver af pølse og æg, sorte oliven, basilikumblade og parmesan.
  4. Dryp med lidt god olivenolie. Krydr med salt og peber. Server med grøn salat.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Pizza og Hovedret