Ingredienser
50 g flydende margarine
25 g farin
1 æg
50 g (ca. 1 dl) hvid hvedemel
50 g (ca. 1 dl) hvedemel
50 g søde- og bagemiddel
1 tsk bagepulver
½ tsk kanel
¼ tsk nellike
30 g (ca. 2 dl) fuldkornscornflakes
30 g rosiner
- Pisk 50 g flydende margarine sammen med 25 g farin. Tilsæt 1 æg. Bland 50 g hvid hvedemel (ca. 1 dl), 50 g hvedemel (ca. 1 dl), 50 g søde- og bagemiddel, 1 tsk bagepulver, ½ tsk kanel og ¼ tsk nellike og sigt det i. Vend 30 g fuldkornscornflakes (ca. 2 dl) og 30 g rosiner i dejen.
- Lav valnøddestore toppe med 2 teskeer på bagepapir på en bageplade. Husk at lave afstand imellem kagerne.
- Bag dem 8-10 minutter i en 200 grader varm ovn.
- Lad kagerne afkøle på en bagerist, og opbevar dem i en dåse, når de er helt kolde.
- Portionen giver 25 stk.
Opskriften er fra „Fuldkorn – der frister” udgivet af Diabetesforeningen, tlf. 66 12 90 06.