Smuk rabarberkage med mandler

Foto: Martin Dyrløv Bag en smuk rabarberkage, der tilmed også er supernem. Få den fine opskrift her...

Smuk rabarberkage med mandler

En smuk, lækker og nem rabarberkage. Dæk bunden af en kageform tæt med friske rabarberstykker, og hæld dejen ovenpå. Når kagen er bagt, vender man kagen ud af formen og – voila, et styk imponerende rabarberkage. Her får du opskriften på en nemme 'bunden i vejret'-kage med det flotte mønster på toppen:

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Tilberedelsestid: en time
cooking Arbejdstid: 45 minutter
totaltime Total: en time, 45 minutter
plate 1 kage til ca. 12 personer

Rabarberkage med mandler

  • 500 g rabarber
  • 100 g rørsukker
  • Dej:
  • 125 g mandler
  • 250 g hvedemel (gerne kagemel)
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1/4 tsk. salt
  • 250 g blødt smør
  • 125 g sukker (gerne bagesukker)
  • 125 g farin eller rørsukker
  • 4 æg str. L
  • 1 citron (øko)
  • 1 tsk. vaniljepulver (eller 2 tsk. vaniljesukker)
  • ¾ dl græsk yoghurt (eller creme fraiche)
  • Tilbehør:
  • Tilbehør: flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis

Sådan bager du den smukke rabarberkage:

  1. Smør en firkantet kageform (20-22 cm) med smør, og læg et stykke bagepapir i bunden.
  2. Rens rabarberne, og skær dem i ens ca. 5 cm lange stykker. Vend dem sammen med rørsukker, og læg dem tæt i bunden af formen. Evt. i et mønster, som vi har gjort her.
  3. Dej: Hak mandlerne groft. Sigt mel og bagepulver sammen, og tilsæt salt og de hakkede mandler. 
  4. Pisk smør, sukker og farin eller rørsukker luftigt med en håndmikser i 2-3 min.
  5. Pisk æggene i ét ad gangen, og pisk fintrevet citronskal og vanilje i.
  6. Rør yoghurt i dejen, og vend forsigtigt melet i á et par omgange.
  7. Hæld dejen over rabarberne i formen, og glat overfladen. Sæt formen på en bageplade med bagepapir (i tilfælde af at sukkeret bobler over formens kant), og bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca. 1 time.
  8. Tjek med et træspyd om kagen er gennembagt; den skal komme ren ud. Sæt kagen i formen til afkøling på en rist i 15-20 min.
  9. Løsn kagen langs formens kant med en kniv eller en palet. Læg et fad over kageformen, og vend det hele om. Løft formen af kagen.
  10. Nyd kagen lun eller afkølet med flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis.
rabarberkage.jpg
Den smukke rabarberkage bages med oversiden nedad og vendes ud på et fad, inden den serveres...

TIP: Kog evt. endestykker/ rester af rabarber med 1 dl sukker og 1 dl vand i 15 min. Si rabarberne fra, kog lagen lidt ind, og pensl den på kagen før servering.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Rabarber, Kage, Sommer og Bageopskrifter

610x200_woordy_knap2.jpeg