Søde, grove ris
SPONSORERET indhold

Søde, grove ris

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Krydrede basmatiris er perfekt som tilbehør, når du spiser indisk. Vælg enten hvide eller fuldkorn. Har du 8 mennesker til middag, kan du gange opskriften med 1 ½.

Af: Louisa Lorang Foto: Anders Schønnemann
24. apr. 2015 | Opskrift | ALT for damerne
4-8

Ingredienser

2 løg
2 fed hvidløg
2 tsk sorte sennepsfrø
2 spsk ghee
1 spsk olivenolie
300 g grove basmatiris
1 liter kogende vand
8 kardemommekapsler
1 tsk stødt gurkemeje
salt

Til servering:
50 g ristede cashewnødder
1 dl rosiner
lidt mynte
lidt kokosflager 

Sådan gør du

Hak løg og hvidløg, og sauter løg, hvidløg og sennepsfrø af i ghee og olie i en varm gryde. Det skal ikke tage farve.

Skyl risene, og kom dem med i gryden. Også uden at de tager farve. Kom kogende vand på, og tilsæt let knuste kardemommekapsler og salt. Lad risene koge under låg i cirka 30-35 minutter. Sluk, og lad dem trække møre, cirka 20 minutter under låg. Tjek hurtigt undervejs, om de mangler væde.

Rist nødderne på en tør, varm pande.

Vend de varme ris med nødder og rosiner lige inden servering. Top med hakket mynte og kokosflager.

PRØV OGSÅ: Mynte-chutney

PRØV OGSÅ: Lam i mandelsauce

PRØV OGSÅ: Louisa Lorangs 5 indiske livretter