Bagning
SPONSORERET indhold

Sødt og let

Man kan jo ikke bare smovse i søde sager hele julen, og så pludselig holde op, bare fordi hverdagen rammer ned igen! Vi bringer derfor to opskrifter på skønne kager, som er søde, men samtidig ‘lette’.

Foto: Christian Petersen & Henrik Freek Christensen
12. jun. 2009 | Opskrift | BoligLiv


Kokosroulade med abrikoskompot


Luftig og lækker roulade med kompot af tørrede abrikoser. Savner du ekstra smovs, kan rouladen serveres med cremefraiche.

Tid: ca. 30 minutter plus koge- og bagetid.

(1 stor roulade = 15 skiver – 140 kcal pr. skive)
Abrikoskompot:
200 g tørrede økologiske abrikoser
4 spsk. sukker
3 dl appelsinsaft
korn af 1 stang vanilje

Dej:
3 æg
120 g sukker
75 g hvedemel
25 g kokosmel
2 tsk. bagepulver

1. Hak abrikoserne fint, og kom dem i en gryde med sukker, appelsinsaft og korn af vanilje. Kog abrikoserne i lagen i ca. 20 minutter. Afkøl abrikoskompotten.

2. Pisk æg og sukker hvidt og skummende – pisk i ca. 10 minutter. Bland hvedemel med kokosmel og bagepulver, og vend det forsigtigt i æggemassen.

3. Bred dejen ud på en bageplade på ca. 30 x 40 cm beklædt med bagepapir, og bag i forvarmet ovn ved 225 grader i ca. 8 minutter.

4. Vend den bagte kage ud på et stykke bagepapir strøet med sukker. Fjern forsigtigt det papir, som kagen er bagt på, og lad kagen afkøle en smule. Den skal dog stadig være lun, når den rulles sammen.

5. Fordel abrikoskompotten på kagen, og rul den sammen til en roulade.



Mandelkage med pærer
Luksusudgave af en pæretærte med masser af mandler og marcipan. Kagen er naturligvis bagt helt uden smør, alligevel har den masser af smag.

Tid: ca. 30 minutter plus bagetid.

(12 stk. – 200 kcal pr. stk.)
100 g mandler
dl oliemargarine
125 g sukker
75 g marcipan
2 æg
1 æggeblomme
25 g hvedemel
1 dåse syltede minipærer (210 g)

1.  Smut mandlerne, og blend dem til mel.

2. Riv marcipanen i mindre stykker, og pisk oliemargarine, sukker og marcipan godt sammen. Tilsæt æggene et ad gangen og dernæst æggeblommen. Vend mandelmel og hvedemel i dejen.

3. Afdryp pærerne, halver dem, og skær forsigtigt kernehusene ud.

4. Fordel dejen i en form på ca. 20 x 20 cm foret med bagepapir. Pres pærerne ned i dejen med den runde side opad. Bag kagen i forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 30 minutter, og afkøl den.

► SE OGSÅ: Chokoladetrøfler med Calvados
► SE OGSÅ: Store bagedag
► SE OGSÅ: Det sødeste juleguf