Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Solbærtrifli med hvid chokolade
Foto: Betina Hastoft Lækker trifli med sommersøde solbær - desserten får et friskt og syrligt pift af Grand Marnier eller appelsinsaft og smager helt vidunderligt.

Solbærtrifli med hvid chokolade

Skøn solbærtrifli med hvid chokolade

Nem og lækker sommerdessert med friske solbær. Forkæl venner og familie med en skøn trifli med solbær, vaniljecreme og makroner. Du kan udskifte halvdelen af solbærrene med hindbær, det smager også skønt.

40 minutter
Print
Solbærtrifli med hvid chokolade til 4 personer

400 g solbær
½ dl vand
100 g sukker

Creme:
1 æg
1½ dl sødmælk
2 tsk. majsstivelse
2 spsk. sukker
korn af ½ stang vanilje
75 g hvid chokolade
2 dl piskefløde

Desuden:
12 makroner
1 dl Grand Marnier eller friskpresset appelsinsaft

Pynt: flødeskum

Sådan laver du solbærtrifli med hvid chokolade

1. Kog ribbede solbær op i en gryde med vand og sukker. Lad det småkoge ca. 5 min. under låg. Afkøl kompotten.

2. Kom æg, mælk, majsstivelse, sukker og vaniljekorn i en gryde, og pisk det jævnt. Kog cremen op, til den bobler under omrøring. Lad det småboble ca. 1 min., mens der hele tiden røres. Tag gryden fra varmen, og rør finthakket hvid chokolade i, til det er smeltet. Kom cremen i en skål, og drys med sukker. Afkøl cremen. Pisk fløden til skum, og vend den i cremen.

3. Fordel knuste makroner i glas. Hæld Grand Marnier over. Kom kompot og creme over. Pynt med flødeskum.

Se, hvad vi ellers skriver om: Trifli, Solbær, Søde sager og Dessert