Skøn sommercrumble med nektariner, jordbær & hindbær
Nemt og lækkert - en skøn crumble med jordbær, hindbær og nektariner. Servér den lækre crumble med flødeskum, cremefraiche eller en iskold kugle vaniljeis på toppen.
Ingredienser
500 g jordbær
200 g hindbær
2 ferskner eller nektariner
2 spsk sukker
Crumbledej:
120 g smuttede mandler
60 g hvedemel
60 g speltflager eller grovvalsede havregryn
120 g sukker
120 g smør
Tilbehør: is, cremefraiche eller flødeskum
Sådan laver du sommercrumble
Tænd ovnen på 180 grader. Skyl, nip og rens bærrene. Halver ferskenerne, og skær dem i tern.
Vend bær med ferskener og sukker, og fordel dem i et smurt ovnfast fad.
Crumbledej: Hak mandlerne groft. Vend dem med hvedemel, speltflager og sukker. Smuldr smørret heri. Fordel dejen over bærrene.
Bag kagen i midten af ovnen i ca. 30 minutter, til den er gylden og sprød.
Server lun med vaniljeis, cremefraiche eller flødeskum.