Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

crumble med nektariner
Foto: Tia Borgsmidt Nem og lækker sommerdessert - crumble med frisk frugt og frisk bær.

crumble med nektariner

Skøn sommercrumble med nektariner, jordbær & hindbær

Nemt og lækkert - en skøn crumble med jordbær, hindbær og nektariner. Servér den lækre crumble med flødeskum, cremefraiche eller en iskold kugle vaniljeis på toppen.

50 minutter
Print
Crumble til 6-8 personer

500 g jordbær
200 g hindbær
2 ferskner eller nektariner
2 spsk sukker

Crumbledej:
120 g smuttede mandler
60 g hvedemel
60 g speltflager eller grovvalsede havregryn
120 g sukker
120 g smør

Tilbehør: is, cremefraiche eller flødeskum

Sådan laver du sommercrumble

Tænd ovnen på 180 grader. Skyl, nip og rens bærrene. Halver ferskenerne, og skær dem i tern.

Vend bær med ferskener og sukker, og fordel dem i et smurt ovnfast fad.

Crumbledej: Hak mandlerne groft. Vend dem med hvedemel, speltflager og sukker. Smuldr smørret heri. Fordel dejen over bærrene.

Bag kagen i midten af ovnen i ca. 30 minutter, til den er gylden og sprød.

Server lun med vaniljeis, cremefraiche eller flødeskum.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sommerdessert, Crumble, Jordbær, Hindbær og Fersken