Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Sommergrønt med pil selvrejer og hjemmerørt aioli
Foto: Line Thit Klein Sommergrønt med pil selv rejer og hjemmerørt aioli

Sommergrønt med pil selvrejer og hjemmerørt aioli

Sommergrønt med pil selvrejer og hjemmerørt aioli

Skøn sommermad med pil-selv-rejer - når man samles om bordet og piller rejerne selv forsvinder dagens stress og jag som dug for solen. Det er næsten umuligt ikke at blive i dejligt sommerhumør af at sidde med venner og familie og pille rejer.

Sommergrønt med pil selvrejer og hjemmerørt aioli til 4 personer
Print

2 pasturiserede æggeblommer
¼ tsk salt
1 tsk dijonsennep
et par dråber eddike, f.eks. hvidvinseddike
2 dl smagsneutral olie, f.eks. jordnøddeolie eller vindruekerneolie (endelig ikke olivenolie)
1 kartoffel, kogt og fint moset
1 fed hvidløg, finthakket eller presset
1 bundt radiser
1 kg kogte rejer med skal (pil selv-rejer)
500 g nye ærter

Tilbehør: brød, lime ellercitron, purløg eller dild.

Sådan laver du Sommergrønt med pil selvrejer og hjemmerørt aioli

Her får du en lækker opskrift på pil-selv-rejer med en hjemmerørt aioli og lækre sommer-grøntsager. Er du ikke så meget til den fede aioli, så rør evt. mayo med lidt græsk yoghurt eller cremefraiche. Det giver lidt ekstra syrlighed og mindre fedme.

1. Begynd med aioli. Pisk æggeblommer sammen med ¼ tsk salt i en skål, til det bliver lidt tykt og sejt i konsistens. Pisk dijonsennep og et par dråber eddike i.

2. Tilsæt herefter olie i en tynd stråle. Brug evt. en elpisker – olien skal hele tiden være pisket ind i æggeblommerne, og der må ikke flyde olie rundt i kanterne, ellers er der risiko for, at den skiller.

3. Krydr med lidt peber, og rør den mosede kartoffel samt presset hvidløg i.

4. Skyl radiserne, og skær dem i halve.

5. Anret rejerne i en skål, og servér mednye ærter, radiser, brød og aioli, lime og evt. lidt klippet purløg eller dild.

Se, hvad vi ellers skriver om: Rejer og Aioli