Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Sommerlig salat med ærter, æg, sprødt grønt og radiser
Foto: Line Thit Klein Let mad til sommerdage

Sommersalat med radiser

Sommerlig salat med ærter, æg, sprødt grønt og radiser

Sprød og mættende salat, der kan serveres som tilbehør til f.eks. en grillet kotelet eller som en frokostsalat med røget fisk og godt rugbrød.

Salat med ærter, æg, sprødt grønt og radiser til 4 personer
Print

4-6 æg
½-1 bundt radiser
1 skalotteløg
½ fennikel
½ bundt kørvel
1 potte brøndkarse
400-500 g nye kartofler, kogte
250 g friske ærter

Dressing:
1 spsk dijonsennep
1 spsk eddike, f.eks. æbleeddike
3 spsk olivenolie
salt og peber
Tilbehør: brød

Sådan gør du

Kog æggene 10 minutter, pil dem, og skær dem i kvarter, og drys med lidt salt. Nip og skær radiser i kvarter, og pil og hak skalotteløg fint. Skær fennikel i tynde skiver. Pluk krydderurterne, og skær de kogte kartofler i grove stykker. Pil ærterne.

Dressing:
Rør dijonsennep med æbleddike, olivenolie, salt og peber. Bland kogte kartofler med sennepsdressing, radiser, fennikel, skalotteløg og krydderurter og drys med friske ærter. Server med det samme.

PRØV OGSÅ:  Grøn salat med sukkerærter og dilddressing 

PRØV OGSÅ: Grillede hummerkløer og jomfruhummere

PRØV OGSÅ: Vandmelongranité  

Se, hvad vi ellers skriver om: Sunde salater