Spaghetti carbonara opskrift
SPONSORERET indhold

Spaghetti carbonara

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Spaghetti carbonara er ægte fastfood. Prøv dig frem med andre variationer. F.eks. smager det godt at tilsætte en stor håndfuld friskhakkede krydderurter, eller du kan prøve at komme tern af god skinke i. Æggene må ikke koagulere, så derfor skal der være slukket under gryden, mens retten blandes.

Af: Mira Arkin Foto: Line Thit Klein
22. dec. 2011 | Opskrift | ALT for damerne
4 | Total: 20 min

Ingredienser

500 g spaghetti
200 g pancetta eller bacon i tern
4 æg
150 g revet parmesan
sort peber
evt. persille

Sådan laver du spaghetti cabonara

1. Sæt en stor gryde vand over til pasta. Kom 1½ spsk groft salt i og kog pastaen al dente. Gem 1 kop af kogevandet.

2. Steg imens pancetta eller bacon sprødt på en tør pande. Kom det over på køkkenrulle. Pisk æggene sammen med parmesan og kværn godt med sort peber i.

3 Sigt vandet fra pastaen og kom det tilbage i den varme gryde. Hæld med det samme æggeblandingen over, kom den stegte pancetta eller bacon i og vend det hurtigt sammen. Der skal være slukket under gryden.

4. Lad osten smelte og æggene tykne lidt i varmen fra pastaen og gryden. Hvis det bliver for tykt, kan du tilsætte en smule af det gemte pastavand. Server omgående med et ekstra drys peber og evt. lidt persille.