Spaghetti med kødsovs
SPONSORERET indhold

Spaghetti med kødsovs

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En vaskeægte kulinarisk klassiker.

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
19. apr. 2014 | Opskrift | Hjemmet
4-5 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Stege/kogetid: ca. 40 min.
Ingredienser:
400-500 g hakket oksekød
2 spsk olivenolie
1 løg (fint hakket)
2 fed hvidløg (knuste)
ca. 2 tsk friske merianblade (eller 1 tsk tørret)
2 dåser flåede cherrytomater (afdryppede)
350 g pastinak eller selleri (fintrevet)
salt og friskkværnet peber
½ dl rødvinseddike
ca. 1 dl vand
250 g champignoner
ca. 500 g tørret spaghetti
2 tsk groft salt pr. liter kogevand
Tilbehør:
Friskrevet parmesanost

  1. Brun kødet i varm olie i en tykbundet gryde. Tilsæt løg og steg dem med i nogle min. Kom derefter hvidløg og merian i og varm kort tid igennem. Tilsæt resten af ingredienserne. Lad retten simre ca. 30 min. Spæd evt. med lidt vand undervejs og rør jævnligt.
  2. Steg rensede, kvarte champignoner på en tør pande, til de er gyldne, og vend i kødsovsen lige før servering. Smag kødsovsen til med salt og peber.
  3. Sæt rigeligt vand med salt over til at koge spaghettien uden låg og rør i gryden af og til. Se kogetiden på emballagen. Smag på spaghettien og kog den så længe at den stadig har bid. Hæld den i et dørslag og servér spaghettien rygende varm med kødsovs og drys med revet ost.