Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Stege/kogetid: ca. 40 min.
Ingredienser:
400-500 g hakket oksekød
2 spsk olivenolie
1 løg (fint hakket)
2 fed hvidløg (knuste)
ca. 2 tsk friske merianblade (eller 1 tsk tørret)
2 dåser flåede cherrytomater (afdryppede)
350 g pastinak eller selleri (fintrevet)
salt og friskkværnet peber
½ dl rødvinseddike
ca. 1 dl vand
250 g champignoner
ca. 500 g tørret spaghetti
2 tsk groft salt pr. liter kogevand
Tilbehør:
Friskrevet parmesanost
- Brun kødet i varm olie i en tykbundet gryde. Tilsæt løg og steg dem med i nogle min. Kom derefter hvidløg og merian i og varm kort tid igennem. Tilsæt resten af ingredienserne. Lad retten simre ca. 30 min. Spæd evt. med lidt vand undervejs og rør jævnligt.
- Steg rensede, kvarte champignoner på en tør pande, til de er gyldne, og vend i kødsovsen lige før servering. Smag kødsovsen til med salt og peber.
- Sæt rigeligt vand med salt over til at koge spaghettien uden låg og rør i gryden af og til. Se kogetiden på emballagen. Smag på spaghettien og kog den så længe at den stadig har bid. Hæld den i et dørslag og servér spaghettien rygende varm med kødsovs og drys med revet ost.