Spaghetti med persillepesto
Det er ingen sag at lave sin egen pesto til spaghettien, og i denne version, hvor basilikum er erstattet af bredbladet persille, får du fuld valuta på sundhedskontoen, da persille er spækket med både C- og A-vitamin og jern.
Ingredienser
Ca. 400-500 g spaghetti
Pesto:
60 g pinjekerner
1 fed hvidløg
1 bakke bredbladet persille
Ca. 50 g parmesan, revet
ca 1 dl olivenolie
evt. en smule citronskal og –saft fra en usprøjtet citron
salt og peber
ekstra parmesanost og olivenolie
Sådan laver du spaghetti
Rist pinjekernerne gyldne på en pande og lad dem køle let ned. Blend alle ingredienserne til pestoen sammen og smag til med salt, peber og evt. lidt citron.
Hvor fin eller grov du ønsker den er op til dig, men jeg synes smagen kommer optimalt frem, hvis pestoen blendes til en lidt finere konsistens.
Kog pastaen som anbefalet på pakken og vend med pestoen, mens dens er rygende varm. Servér med det samme med lidt ekstra parmesanost og olivenolie.
Tip
Lav evt. dobbeltportion og brug pestoen i madpakken.