Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på spaghetti med persillepesto
Foto: Line Thit Klein Spaghetti med persillepesto

Opskrift på spaghetti med persillepesto

Spaghetti med persillepesto

Det er ingen sag at lave sin egen pesto til spaghettien, og i denne version, hvor basilikum er erstattet af bredbladet persille, får du fuld valuta på sundhedskontoen, da persille er spækket med både C- og A-vitamin og jern.

clock 20 minutter
printer Print
plate 4

Ca. 400-500 g spaghetti

Pesto:
60 g pinjekerner
1 fed hvidløg
1 bakke bredbladet persille
Ca. 50 g parmesan, revet
ca 1 dl olivenolie
evt. en smule citronskal og –saft fra en usprøjtet citron
salt og peber
ekstra parmesanost og olivenolie

Sådan laver du spaghetti

Rist pinjekernerne gyldne på en pande og lad dem køle let ned. Blend alle ingredienserne til pestoen sammen og smag til med salt, peber og evt. lidt citron.

Hvor fin eller grov du ønsker den er op til dig, men jeg synes smagen kommer optimalt frem, hvis pestoen blendes til en lidt finere konsistens.

Kog pastaen som anbefalet på pakken og vend med pestoen, mens dens er rygende varm. Servér med det samme med lidt ekstra parmesanost og olivenolie.

Tip

Lav evt. dobbeltportion og brug pestoen i madpakken.
Se, hvad vi ellers skriver om: Pesto, Spaghetti, Nem aftensmad, Pastaretter, Italiensk mad og Hovedret