Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Stege-/kogetid: mindst 30 min. (og gerne 1 time)
400 g hakket oksekød
200 g hakket svinekød
½ dl olivenolie
2 løg
2-3 fed hvidløg
3-4 kviste frisk timian (eller 2 tsk. tørret)
2 dåser flåede hele
tomater (afdryppede)
250 g pastinakker
250 g gulerødder
1½ dl rødvin (eller vand)
¼ knoldselleri
salt og friskkværnet peber
ca. 500 g tørret spaghetti
2 spsk. groft salt pr. liter kogevand
Tilbehør: parmesanost
Drys: lidt frisk timian
- Brun kødet i varm olie i en tykbundet gryde. Tilsæt hakkede løg, og steg dem med i nogle min. Kom derefter knust hvidløg og timian i gryden.
- Tilsæt hakkede tomater, fintrevne pastinakker, gulerødder og selleri. Tilsæt rødvin, og lad retten småsimre i mindst 30 min. og gerne 1 time. Spæd evt. med lidt vand undervejs og rør jævnligt. Smag kødsovsen til med salt og peber.
- Spaghetti:
- Sæt rigeligt vand over til at koge pastaen i. Kog uden låg, og rør i gryden af og til. Læs kogetiden på emballagen. Smag på pastaen, og kog den så længe, at den stadig har bid.
- Hæld den i et dørslag. Servér spaghettien rygende varm med kødsovs, og drys med friskrevet ost og lidt frisk timian.