Spaghetti
Foto: Inge Skovdal og Khristian Septimius Krogh

Spaghetti

Spaghetti med zucchini, pancetta og citron

Spapancghettettai ,e zulimcconhinee

printer Print
plate 4

500 g spaghetti
1 zucchini
3 skiver pancetta
1-2 fed hvidløg
½ frisk chili
1 spsk citronskal i strimler
2 kviste frisk rosmarin
frisk parmesan
olivenolie

Sådan gør du:

Skær pancettaen i strimler, læg dem på panden og steg, til de begynder at blive sprøde. Tag pancettaen af panden og læg den evt. på et stykke fedtsugende papir. Skær det yderste grønne lag af zucchinien i strimler og kasser resten; strimlerne skal være lange og helst næsten lige så tynde som spaghetti. Steg zucchinistrimlerne i frisk olie, de skal ikke have for meget farve og kun lige blive bløde. Hak hvidløget og lidt chili og tilsæt det sammen med strimler af citronskal og et par kviste rosmarin. Lad det hele simre sammen i 2 min. Tilsæt pancettaen og derefter den i mellemtiden kogte pasta og bland det godt. Juster evt. konsistensen med lidt af kogevandet. Tilsæt den revne ost og nyd retten straks.


Tip! Du kan også lave retten med fuldkornspasta.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad og Aftensmad