Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Spanske frikadeller med appelsinsalat
Foto: Mikkel Adsbøl og Betina Hastoft

Spanske frikadeller med appelsinsalat - opskrift fra Hjemmet

Spanske frikadeller med appelsinsalat

En frisk og dejlig omgang spanske frikadeller, som både små og store vil få som favoritret.

plate 4 personer
printer Print

Arbejdstid: 25 min.
Koge/stegetid: 10 min.
400 g hakket svinekød
salt og peber
1 lille løg
2 fed hvidløg
1 æg
1-1½ dl mælk
1½ dl brødkrumme/rasp
1-2 spsk. olivenolie
Appelsinsalat:
2 appelsiner
1 bundt bredbladet persille
½ rødløg
2 spsk. pinjekerner
evt. sorte oliven
1 spsk. olivenolie
2 tsk. hvidvinseddike
Tilbehør: fuldkornsflute

  1. Rør kød med 1 tsk. salt, peber, revet løg, presset hvidløg, æg, mælk og brødkrumme. Form små runde frikadeller og kog dem i letsaltet vand ca. 5 min. Afdryp dem i en sigte og brun dem på en pande med olivenolie.
  2. Skyl og nip persillen. Skær skræl og hinder af appelsinerne, og skær dem i skiver. Skær rødløg i tynde skiver. Anret med ristede pinjekerner og oliven. Dryp olie og eddike over og krydr med salt og peber. Servér frikadellerne med salat og flute.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kød, Spansk mad og Hovedret