Spareribs med fennikel-blommesalat og søde fritter
Foto: Martin Dyrløv Skøn sommermiddag!

Spareribs med fennikel-blommesalat og søde fritter

Du skal måske tage en snak med slagteren, hvis du vil have fat i nogle friske kamben uden marinade, så ved du, hvad der er i. Server de saftige spareribs med en frisk salat og fritter af sød kartoffel.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Tilberedelsestid: en time, 30 minutter
cooking Arbejdstid: 45 minutter
totaltime Total: 2 timer, 15 minutter
plate 4 personer

Spareribs:

  • 1 kg spareribs (kamben med kød – gris eller kalv)
  • 30 g frisk ingefær
  • 5 fed hvidløg
  • 1 rød chili
  • 1 dl vand
  • 2 spsk. farin
  • 2 spsk. sojasauce
  • 1 spsk. lime- eller citronsaft
  • 2 tsk. paprika
  • 2 tsk. groft salt

Sød kartoffel-fritter:

  • 2-3 spsk. olivenolie
  • 1 knsp. cayennepeber eller stødt chili
  • salt og peber
  • 800-900 g sødkartofler

Salat:

  • 2 fennikel
  • 500 g modne blommer
  • 10 g frisk ingefær
  • 1½ spsk. sherryvineddike eller æblevineddike
  • 4 spsk. jomfruolivenolie
  • 50 g ristede valnødder

Sådan gør du:

  1. Spareribs: Tænd ovnen på 160 grader. Fjern hinden på kambenene: Stik skaftet af en teske ind mellem hinden og et ben, og løsn hinden, så du kan få fat, og trække den af. Læg kambenene i en bradepande.
  2. Rens ingefær, hvidløg og chili, og hak dem fint. Bland dem med de øvrige ingredienser, og smør
    "sovsen" på begge sider af kødet. Sæt bradepanden midt i ovnen i ca. 1 time, til kødet er mørt.
  3. Flyt bradepanden op i ovnen, og sæt en bageplade på nederste rille. Skru op til 225 grader varmluft.
  4. Sødkartoffel-fritter: Rør olivenolie sammen med krydderier i en stor skål. Skræl sødkartoflerne, og skær dem i både. Vend dem med olien i skålen, og bred dem ud på et stykke bagepapir.
  5. Flyt dem ind på den varme bageplade, og bag dem i ca. 20 min. Vend dem med en palet, og bag dem i ca. 10 min. mere, til de er gyldne og møre. Tjek og vend også spareribs.
  6. Salat: Rens fennikel, og snit dem meget fint – gerne på et mandolinjern. Bland fennikel med blommebåde, finthakket ingefær, vineddike, olivenolie, salt og peber. Drys med fennikeltoppe og hakkede, ristede valnødder.
  7. Server spareribs med fritter og salat.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Tips:

  • Server evt. en kold dip til fritterne.
  • Forsteg evt. kødet dagen før, og læg fritterne i koldt vand i køleskabet.
Se, hvad vi ellers skriver om: Spareribs, Aftensmad, Søde kartofler og Hovedret