Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Speltfocaccia
Foto: Columbus Leth og Miklos Szabo

Speltfocaccia

Speltfocaccia med frugt og nødder

Et dejligt sødt og nøddeagtigt brød. Jeg kan godt lide tørrede frugter i brød og vil meget gerne have det i stedet for kage.

plate 1 brød
printer Print

50 g gær
8 dl lunkent vand
1 spsk honning
2 spsk olivenolie + mere til bradepanden
8 g salt
650 g fuldkornsspeltmel
300 g hvedemel
100 g dadler, hakkede
100 g rosiner
100 g tørrede abrikoser, hakkede
100 g hasselnødder, hakkede
1 æg, let sammenpisket

Sådan gør du:

Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt honning, olie og salt, og rør det sammen. Rør de to slags mel i og derefter de tørrede frugter og nødder. Ælt dejen på et meldrysset bord, læg den derefter i en skål, og dæk den med et viskestykke. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i 1 time.
Beklæd en bradepande, 40 x 30 cm, med bagepapir, og pensl det let med olie. Pres dejen jævnt ud i bradepanden, så den også kommer ud i hjørnerne. Lav derefter små fordybninger i dejen med tommelfingeren. Dæk den med et viskestykke, og lad den efterhæve et lunt sted i 30 minutter. Forvarm ovnen til 220 grader/varmluft.
Pensl brødet med det sammenpiskede æg, og bag det i 10 minutter. Sænk derefter ovntemperaturen til 200 grader, og bag brødet i yderligere 20-25 minutter, eller til brødet lyder hult, når du banker på undersiden. Tag det ud af bradepanden, og lad det køle af på en bagerist.

Opskriften er fra Trine Hahnemann kogebog, Brød og kager, Politikens Forlag, 250 kr.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sundt brød og Brød