Ingredienser
Arbejdstid: ca. 35 min.
Hviletid: ca. 30 min.
Bagetid: ca. 20 min. (når man bager på 2 pander)
Fryse-egnede
(15 pandekager)
4 æg
250 g fint spelt- eller hvedemel
2 spsk sukker
ca. 1⁄2 liter mælk
smør til bagning
Syltede frugter:
150 g sukker
300 g brombær, tranebær og blåbær (optøede)
- Pisk æggene med mel, sukker og lidt mælk, til dejen er jævn og uden klumper. Tilsæt resten af mælken. Stil dejen i køleskab i mindst 30 min.
- Beregn 1⁄2 dl dej til hver pandekage og bag dem på begge sider på en slip let-pande (25 cm) i smør et par min.
- Syltede bær:
Smelt sukkeret i en gryde. Tilsæt bærrene, lad dem slippe væske og kog i 4-5 min., til tranebærrene sprækker. Nyd pandekagerne sammen med de syltede bær.