Spicy oksekødsboller på spyd med hot peanutdip og sprød salat
Ingredienser
Spyd:
400 g hakket oksekød
salt
1 fed finthakket hvidløg
1 fintrevet gulerod
½ fintrevet løg
1 æg
1 tsk finthakket chili eller harissa
1 tsk revet ingefær
1 spsk finthakket mynte
olie til stegning af oksekødsbollerne
Dip:
2 dl kokosmælk
1 tsk revet ingefær
½ stængel fintsnittet citrongræs
1½ tsk finthakket chili
3 spsk crunchy peanut butter
saften af 1 lime
1 spsk fishsauce
Salat:
1 agurk
½ bakke bønnespirer
½ bundt koriander
4-5 kviste mynte
lidt salat, iceberg eller hjertesalat
Sådan gør du
Rør hakket oksekød sammen med salt, hvidløg, gulerod, løg, æg, chili, ingefær og hakket mynte. Sæt farsen i køleskabet, indtil den skal steges.
Kom kokosmælk i en gryde og giv det et hurtigt opkog sammen med ingefær, citrongræs og chili.
Tag gryden af varmen og pisk peanutbutter i kokosmælken. Krydr din peanutdip med limesaft og fishsauce.
Skær agurken i stave og skyl bønnespirer under koldt vand og afdryp dem i en sigte. Skyl og pluk koriander, mynte og salat.
Form oksekødet til små kugler 12-14 stk. og steg dem på en pande med lidt olie i 2 min. ved høj varme, indtil de bliver let gyldne, skru ned for varmen og steg fortsat 6-7 min., til de er gennemstegte og saftige.
Kom oksekødsboller på f.eks. et træspyd og drys med lidt friske mynteblade, og anret et fad med sprødt grønt og en skål med peanutdip. Servér med kogte jasminris eller bulgur.