suppe
Foto: Nicolai Mørch Spicy rød supersuppe

suppe

Spicy rød supersuppe

Denne suppe er hot og gør det rigtig godt som et spicy afbræk i decembers mange tunge retter.

printer Print
plate 4

500 g tomater
3 flækkede, udkernede peberfrugter
salt, peber
1 spsk olivenolie
2 hakkede løg
2-3 fed finthakket hvidløg
1 udkernet, hakket rød chili
reven skal af ubehandlet appelsin
saft af 1 appelsin
1-1,3 liter kogende grøntbouillon
½-1 tsk røget, spansk paprika s

Mynte relish:
1 udkernet finthakket chili
4 spsk friskhakket mynte
2 spsk hakket persille
2 fintsnittede forårsløg

Spis groft brød til.

Sådan gør du:

Skær tomaterne i halve, peberfrugterne i grove stykker, drys lidt salt og peber på, læg dem på en plade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 225° i 20-30 minutter.


Varm olien i en gryde og sauter løg, hvidløg og chili heri et par minutter. Tilsæt appelsinskal og -saft samt de bagte tomater og peberfrugter. Husk at få den gode juice med, som de har afgivet.

Hæld kogende bouillon over, tilsæt paprika samt yderligere salt og peber og lad det hele snurre 15-20 minutter, til grønsagerne er møre. Blend og smag suppen til.


Mens suppen snurrer, hakkes og blandes ingredienserne til relishen. Server suppen varm, top den med relish og server med bollerne.


Energi pr. person: 460 kcal, fedt 19%, protein 20%, kulhydrat 61%.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad og Aftensmad