Meatless Monday: Lækker spinatlasagne
Ingredienser
400 g spinat, grofthakket fra frost
3 porrer
1 spsk. olie
1 ds. hakkede flåede tomater
salt og peber
200 g hytteost
Bechamelsauce:
15 g smør
2½ spsk. hvedemel
5 dl kogende letmælk
friskrevet muskatnød
salt og peber
12 lasagneplader
150 g reven gratineringsost
Tilbehør:
tomatsalat
1. Tø spinaten op, og hak den igennem.
2. Rens porrerne, skær dem i tynde skiver, og svits dem i olien. Tilsæt spinat og flåede tomater. Kog det sammen i ca. 5 min. Smag til med salt og peber. Rør hytteosten i.
3. Smelt smørret i en gryde, og rør melet i. Tilsæt kogende mælk lidt ad gangen under omrøring. Kog saucen igennem ca. 5 min. under omrøring. Smag til med muskatnød, salt og peber.
4. Læg lasagneplader, spinatblanding, bechamelsauce og gratineringsost lagvist i et smurt ovnfast fad.
5. Stil fadet i ovnen ved 200 gr. i ca. 30 min.