Ingredienser
Arbejdstid: 1½ time
Bagetid: 8 min.
Fryse-egnet
250 g sirup
150 g brun farin (2½ dl)
150 g smør
1 æg
2 tsk natron
3 tsk kanel
1 tsk ingefær
1 tsk allehånde
½ tsk nelliker
ca. 600 g mel (10 dl)
Pynt:
400 g marcipan
1 æggehvide (pasteuriseret)
ca. 50 g flormelis
grøn frugtfarve
glasur af flormelis og æggehvide (pasteuriseret)
100 g chokolade
rød og grøn gelé
guld- eller sølvkugler guldstøv og flormelis til snedrys
- Smelt sirup, farin og smør i en gryde. Lad det svale lidt og rør det sammenpiskede æg i. Bland natron og alle krydderier i lidt af melet, tilsæt det og resten af melet lidt ad gangen til passende konsistens.
- Lad dejen svale lidt, til den kan udrulles.
- Rul dejen ud til en plade og udskær et juletræ efter en tegning, træet skal have højde og bredde som bagepladen.
- Af resten af dejen udstikkes bittesmå (til træet) og store hjerter, en stjerne og evt. andre figurer.
- Bag juletræet midt i ovnen ved 200 grader i ca. 8 min., de små hjerter skal kun bage 5 min.
- Ælt nu marcipan sammen med æggehvide og flormelis og ælt lidt grøn farve i.
- Rul marcipanen ud til en tynd plade og udskær den i samme facon som det bagte juletræ, blot lidt mindre.
- Læg marcipanen på det bagte træ.
- Pynt: Smelt chokoladen og sprøjt det i tynde linjer på træet. Rør flormelis og æggehvide sammen til glasur. Kom det i en sprøjtepose og sprøjt små kryds på chokoladelinjen. Fyld ud med rød gelé til flag. Sæt små hjerter på træet og pynt, ligeledes med lys. Husk også stjernen i toppen. Drys kanterne af juletræet med sigtet flormelis og drys guldstøv på stjernen.