Sprængt oksebryst med spidskål
SPONSORERET indhold

Sprængt oksebryst med spidskål

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Sprængt oksekød med stuvet spidskål er en rigtig herreret.

Af: Hanne Bloch Foto: Thomas Hergaard
18. apr. 2013 | Opskrift | Hjemmet
(6 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Saltning: 3 døgn
Kogetid: ca. 2 timer
Fryse-egnet
2 kg oksebryst
Saltlage:
500 g salt
100 g sukker
2½ liter vand
Kogning:
1½ liter vand
6 hele peberkorn
1 porre (delt)
2 gulerødder (delte)
suppevisk (af porretop, 1 lille bdt. persille og 2 laurbærblade)
Stuvet spidskål:
2 små spidskålshoveder
3 spsk smør
4 spsk mel
2 dl af kogevandet
1 dl mælk
½-1 dl fløde (evt. piske)
salt og peber
revet muskat
Endvidere:
høvlet peberrod og hakket persille

  1. Kog lagen sammen og lad den svale. Hæld saltlagen over kødet og lad det ligge i tre døgn i køleskab.
  2. Kom det saltede kød i en gryde, hæld vand på. Bring det til kogepunktet og skum. Tilsæt hele peberkorn, grønsager og suppevisk.
  3. Lad kødet koge, til det er så mørt, at benene nemt kan tages ud.
  4. Spidskål: Skær kålhovedet i kvarte og kog det i letsaltet vand i 5 minutter.
  5. Smelt smørret i en gryde og rør det sammen med melet. Spæd med 2 dl af kogevandet fra kålen samt koghed mælk og fløde. Tilsæt væden lidt ad gangen, så stuvningen ikke bliver klumpet. Smag til med salt, peber og revet muskat.
  6. Vend kålen i stuvningen og servér den til kødet. Lidt høvlet peberrod på kødet og hakket persille på kålen både smager dejligt og ser godt ud.