æblesalat
SPONSORERET indhold

Sprød æblesalat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En salat med friske, knasende grønsager og æble i godt selskab med sprød, bagt skinke.

Af: Vibeke Lehn Foto: Nicolai Mørk
02. dec. 2013 | Opskrift | Fit living
4

Ingredienser

25 g valnøddekerner
1 tsk honning
100 g parma- eller serranoskinke
i tynde skiver
1 tsk rørsukker

Salat:
1 bakke babyspinat
3 stilke groftsnittet bladselleri
2 udkernede æbler i både
+ lidt citronsaft
1 bdt. snittede radiser
1 bdt. groftskåret purløg

Dressing:
3 spsk vineddike
1 spsk rørsukker
1 spsk olivenolie
salt, peber
300 g groft brød

Sådan gør du:

Del valnøddekernerne i halve. Varm honningen i en lille pande, bland valnøddekernerne i og rist dem gyldne under omrøring. Bred nødderne ud på en tallerken og lad dem afkøle. Læg skinkeskiverne på en plade med bagepapir, drys dem med en anelse sukker, bag dem sprøde i ovnen ved 200-225° i 5-6 minutter og lad dem afkøle. Bland alle ingredienser til salaten. Rør dressingen sammen og smag den godt til, før den blandes med salaten, der anrettes med et drys valnødder samt den sukkerbagte skinke og spises med groft brød.


Energi pr. person:
340 kcal, fedt 30%, protein 17%, kulhydrat 53%