Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på asiatisk kylling
Foto: Line Thit klein Skøn salat med asiatisk kylling.

Opskrift på asiatisk kylling med sprød iceberg

Sprød iceberg med asiatisk kylling

Skøn salat med kylling og asiatiske krydderier.

clock 20 minutter
printer Print
plate Sprød iceberg med asiatisk kylling til 4 personer

4-6 kyllingeoverlår
olivenolie
salt og lidt knust tørret chili
2 spsk sesamfrø
2 spsk fish-sauce
1 spsk soja
½ spsk sesamolie
1 spsk rørsukker eller flydende honning
saften af 1 lime
2 tsk finthakket chili
lidt salt
2-3 gulerødder
½ rødløg
½ icebergsalat hoved
6 blade groft hakket mynte
½ bdt friske koriander.

Sådan laver du sprød iceberg med asiatisk kylling

Skær kødet fri fra benene på kyllingestykkerne. Steg kyllingekødet på en panden med olivenolie på skindsiden ca. 15 min. Vend kødet og steg det fortsat 10 min på den anden side, til det er gennemstegt. Krydr med salt og lidt knust tørret chili.

 

Rist sesam et kort øjeblik på en tør pande. Rør Fish Sauce sammen med soja, sesamolie, rørsukker, limesaft, chili og lidt salt. 

 

Skræl gulerødderne og snit dem og rødløget i tynde skiver. Del icebergsalaten i grove stykker.

 

Skær det stegte kyllingekød i skiver og vend det sammen med dressingen, salat, gulerødder, rødløg, mynte og plukkede friske koriander.

 

 


Se også opskrift på salat med marinerede jordbær.

TIP

 

Prøv salaten til ….
en nem og let aftensmad. Du kan evt. lave en stor portion kylling dagen før, og bare genopvarme det færdigstegte kød, som du krydrer med salt og lidt tørret chili. Så har du nem mad til dagen efter.

Se, hvad vi ellers skriver om: Nem aftensmad, Sunde salater, Kylling, Asiatisk mad, Hovedret og Frokost