Opskrift på juleand
SPONSORERET indhold

Nem juleand: Sprødstegte andebryster

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Juleand på den nemme måde: Andebryst med bagte æbler og granatæblesauce.

Af: Gitte Heidi Rasmussen Foto: Andreas Wiking
09. okt. 2009 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

Juleand

 

2 andebryster
salt og peber
4 små røde æbler
1 spsk honning
4 små kanelstænger
4 dl andebouillon
2 spsk koncentreret granatæblesaft
1 spsk æbleeddike
lidt maizena + vand
1 granatæble
radicchiosalat
25 g ristede mandelflager
600 g små aspargeskartofler.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    462 Kcal
  • Fedt:
    18 %
  • Protein:
    28 %
  • Kulhydrat:
    54 %

Sådan gør du

  1. Steg andebrystet 10 minutter på skindsiden, hæld fedtet fra, vend og steg endnu 10 minutter på kødsiden. Krydr med salt og peber.
  2. Halvér æblerne, dryp med honning og læg en kanelstang imellem. Bag æblerne 12-14 minutter ved 200 grader.
  3. Bring andebouillon, granatæblesaft og eddike i kog. Jævn med lidt majsstivelse rørt ud i koldt vand, tilsæt et par skefulde granatæblekerne, kog op og smag saucen til med salt og peber.
  4. Bland resten af granatæblekernerne med snittet salat samt ristede mandelflager.
  5. Servér andebryst i tynde skiver med salat, sauce og kartofler.
  6. Husk at skære fedtkanten på andebrystet fra ved bordet.