Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

tærte
Foto: Maria Warnke Nørregaard

tærte

Sprød madtærte

Tærten er bagt direkte på pladen og fyldt med grønsager og krydderurter.

4
Print

Dej:
150 g hvedemel
50 g fuldkornsspeltmel
1/2 tsk salt
80 g smør
100 g hytteost

Fyld:
2 snittede løg
1 grofthakket courgette
1 snittet chili
1-2 snittede sommerporrer
1-2 peberfrugter i grove stykker
50 g hakket pancetta
1 tsk olivenolie
salt, peber
merian, timian eller rosmarin

Servering:
1 bakke babysalater
friske krydderurter, f.eks. persille, dild og kørvel

Sådan gør du:

Kom mel og salt i en skål, og hak smørret ud heri. Tilsæt hytteost, ælt dejen sammen, og læg den koldt en halv times tid. Har du en foodprocessor, så kom alle ingredienser til dejen heri, og blend dem til en smidig dej.
Svits alle grønsagerne med pancetta i en smule olivenolie. Smag til med salt, peber og urter. Afkøl fyldet.
Rul dejen ud på et stykke bagepapir i en diameter på 30 cm. Læg fyldet på dejen, men lad en kant på ca. 6 cm være fri hele vejen rundt. Fold kanten af dejen ind over fyldet, og bag tærten gylden og sprød ved 225°i 30-40 minutter. Server den lun med spæde salater drysset med masser af friske krydderurter.

Tip! Har du en rest af kogte eller grillede grønsager, er de gode at bruge i tærten.

Energi pr. person: 460 kcal, fedt 41%, protein 12%, kulhydrat 47%

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad og Aftensmad