Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Sprød rødbedesalat med ingefær og mandler
Foto: Line Thit Klein Sprød rødbedesalat med ingefær og mandler

Sprød rødbedesalat med ingefær og mandler

Sprød rødbedesalat med ingefær og mandler

Den klassiske rødbede bliver en helt ny oplevelse i den her salat.

plate 4
printer Print

600-700 g rødbeder
1 skalotteløg eller ½ rødløg
1 bakke rucolasalat
1-2 skalotteløg
75-100 g mandler

Dressing:
et lille stykke ingefær, ca. 2-3 cm
½ citron, saft heraf
1 tsk flydende honning
2 spsk soja, f.eks. tamari
salt og peber

Sådan laver du

Skræl rødbederne, og skær dem i tynde skiver for eksempel på en mandolin, eller riv dem på den grove side af rivejernet. Pil og skær skalotteløg i tynde skiver. Skyl rucolasalat, og slyng den fri for vand. Hak mandlerne groft, og rist dem let gyldne på en pande.

Dressing:
Riv ingefær på den fine side af rivejernet, og rør det sammen med citronsaft, honning, soja, salt og peber. rødbederne meddressingen, og vend det med rucola. Anret salaten på et fad, og drys med mandler. 

PRØV OGSÅ: Kyllingesalat med rødder og wasabi-dressing

Se, hvad vi ellers skriver om: Ingefær, Rødbeder, Sunde salater og Mandler