Sprøde franske vafler
SPONSORERET indhold

Sprøde franske vafler

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Franske vafler er sprøde, ovale småkager lagt sammen med lækkert cremefyld.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
06. mar. 2015 | Opskrift | Hendes Verden
ca. 15 stk. sammenlagte

Ingredienser

Sprøde franske vafler
100 g smør
175 g hvedemel
½ dl vand
½ tsk. eddike
1 æggehvide til pensling
175 g perlesukker eller almindelig sukker
Smørcreme:
100 g blødt smør
1 tsk. fintrevet usprøjtet appelsinskal
2 spsk. friskpresset appelsinsaft
150 g flormelis

  1. Smuldr smør og mel sammen. Tilsæt vand og eddike, og ælt dejen sammen. Lad dejen hvile koldt og tildækket 30 min. i køleskab.
  2. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og udstik cirkler med et glas eller andet a ca. 6 cm i diameter. Rul cirklerne ovale med en kagerulle.
  3. Fordel kagerne på bagepapir. Pensl med æggehvide, og drys med sukker.
  4. Bag kagerne på midterste ovnribbe ved 200 gr. i ca. 10 min., til de er gyldne. Afkøl kagerne.
  5. Pisk ingredienserne til smørcremen sammen. Læg kagerne sammen 2 og 2 med smørcreme imellem.