Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Nytårsmenu
Foto: Line Thit Klein Sprøde snacks til champagnen.

Sprøde kiks med pesto, mozzarella, chili og oliven

Prøv disse sprøde snacks til champagnen. En opskrift af Pernille Skjødt.

printer Print

Pesto:
½ bundt bredbladet persille
½ dl mandler
1½ dl olivenolie
1 fed hvidløg, finthakket
½ dl parmesan, groftrevet
salt, peber og lidt citronsaft

Oliventopping:
100 g sorte oliven
1 tsk finthakket chili
1 tsk revet citronskal
1 spsk olivenolie
100 g mozzarella
– delt i små stykker
Små kiks, små firkantede knækbrød eller grillet brød skåret i små stykker

Sådan gør du

Pesto:
Skyl og pluk persillen, og kom persille, mandler, olivenolie, hvidløg, parme-san, lidt salt, peber og citronsaft i en blender eller foodprocessor. Blend, indtil pestokonsistens er opnået, og smag til.

Oliventopping:
Udsten de sorte oliven, og hak dem groft. Rør dem med chili, citronskal og olivenolie. Del mozzarellaen i små stykker, som passer til kiks eller sprøde brød.
Anret et fad med små kiks eller andre sprøde brød. Kom lidt pesto, oliventopping og mozzarella på.

Se, hvad vi ellers skriver om: Nytårsmenu, Snacks, Dansk mad og Tilbehør