Sprøde kyllingenuggets med håndskårne fritter
SPONSORERET indhold

Sprøde kyllingenuggets med håndskårne fritter

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Sprøde kyllingenuggets med håndskårne fritter - de mindre børns favorit.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
29. jan. 2015 | Opskrift | Hendes Verden
4 personer

Ingredienser

Sprøde kyllingenuggets med håndskårne fritter
500 g kyllingebrystfilet
1 tsk. salt
peber
1 tsk. oregano
1 tsk. paprika
1 sammenpisket æg
3 dl knuste cornflakes
2 spsk. olivenolie
Pomfritter:
1 kg store kartofler
2 spsk. olivenolie
2 tsk. flagesalt

  1. Tænd ovnen på 225 gr. Skær kyllingekødet ud i tern, ca. 3 x 3 cm, og kom dem i en skål. Kom salt, peber, oregano og paprika i, og vend rundt. Slå ægget ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. Kom ægget i kyllingeskålen. Vend rundt med en grydeske. Kom cornflakes i en madplastpose, og knus dem med en kagerulle, de skal ikke være helt mast. Kom de knuste cornflakes i kyllingeskålen, og vend rundt.
  2. Fordel kyllingeternene på bagepapir på en bageplade. Dryp med olie. Stil fadet i ovnen i ca. 20-25 min., til kyllingeternene er gyldne. Tjek, at kyllingekødet er gennemstegt.
  3. Pomfritter: Skræl kartoflerne, og skær dem i fritter. Læg dem på et rent viskestykke, og dup dem tørre.
  4. Kom kartoflerne i en skål, og tilsæt olien. Vend rundt, og fordel pomfritterne på en bageplade. Stil dem i ovnen ved 225 gr. i ca. 40 min. Krydr med salt.
  5. Dip og dyp: Rør en dipsauce af 2 dl cremefraiche 5 %, 1 spsk. hakket dild, salt og peber. Skær også grønsagsstænger af gulerødder, agurk og evt. bladselleri.