Ingredienser
Arbejdstid: 40 min.
Koge-/stegetid: 45 min.
Ikke fryse-egnet
4 kalveschnitzler (evt. skinkeschnitzler)
1 spsk hvedemel
1 æg (sammenpisket)
ca. 1 dl rasp
salt og friskkværnet peber
ca. 50 g smør (til stegning)
750 g kartofler (skrællet, tynde skiver)
1 bundt kruspersille (hakket)
8 gulerødder (stykker)
Tilbehør:
Grøn salat og 4 citronbåde
- Læg hver schnitzel i en stor mad-plastikpose og bank dem flade med en kødhammer. Drys et fint lag mel på hver schnitzel og vend dem i æg og derefter i rasp krydret med salt og peber.
- Brun schnitzlerne hurtigt i smør på en varm pande. Steg dem færdige i 3-4 min. på hver side ved middelvarme, så de bliver svagt rosa.
- Råstegte kartofler (pommes sauté): Steg kartoffelskiverne ved jævn varme i smør i 6-7 min. på begge sider, til de er gyldne og møre. Tilsæt persillen og lad den stege sprød.
- Kog gulerødder i 4-5 min. i letsaltet vand. Servér schnitzler med gulerod, kartofler med persille, salat og citron.