Kyllingeburger på pitabrød
Foto: Maria Warnke Nørregaard Sund og velsmagende kyllingeburger på pitabrød.

Sprød kyllingeburger på pita

Sprød kyllingeburger lavet på pitabrød og toppet med lækre grøntsager og bønner. Den sunde burger er nem at lave og er derfor perfekt i en travl hverdag.

printer Print
preparation Total: 30 minutter
plate 2 personer

350 g hakket kyllingekød
Salt og peber
1 finthakket skalotteløg
20 g fint knuste speltflager
2 tsk. sesamfrø 
1 tsk. olivenolie
1 fuldkornspita
1 fed knust hvidløg
En håndfuld rucola
1 dl avocado i både
En håndfuld brøndkarse
10 cherrytomater
2 dl kogte kidneybeans (afdryppede fra dåse)

Energi pr. person:
523 Kcal
Fedt:
31 %
Protein:
35 %
Kulhydrat:
34 %

Sådan gør du:

  1. Ælt kødet med salt, peber og hakket løg. Del og form det til to burgere, vend dem i knuste speltflager blandet med sesamfrø, og steg dem derefter gyldne og sprøde i cirka 4 minutter på hver side.
  2. Flæk pitabrødet igennem, gnid det let med knust hvidløg og rist det gyldent og sprødt.
  3. Anrét burgerne på pitabrødene med rucola, og top med avocado, brøndkarse, halverede tomater og bønner.

Tip:

I stedet for speltflager kan du bruge usødede økoflager. 

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Nem aftensmad, Burger, Kylling og Hovedret