SPONSORERET indhold
Stærk blomkålssuppe med gurkemeje og koriander
Blomkål er rig på C-vitamin, kalium og folinsyre. Desuden indeholder blomkål stoffet allicin, der også findes i hvidløg og som dæmper betændelse og holder ældningsprocesser i skak.
Blomkålssuppe til 4 personer
Ingredienser
2 store løg, hakket
olie
1 tsk chilipulver
¼ tsk gurkemeje
½ tsk stødt spidskommen
2 tomater
½ l mælk
1 blomkålshoved, plukket i mindre stykker
4 kartofler, skrællet og skåret i mindre stykker
salt
peber
1 håndfuld friske koriander
½ tsk nigellafrø (jomfru i det grønne).
Sådan laver du blomkålssuppe:
- Steg løgene gyldne i olie på panden. Tilsæt chili, gurkemeje og spidskommen.
- Tilsæt tomat og mælk og lad det simre lidt.
- Tilsæt blomkål og kartofler, og lad det simre indtil kartoflerne er møre, ca. 15 min.
- Blend ingredienserne til en cremet suppe og smag til med salt og peber.
- Drys med hakket koriander og nigellafrø.
Prøv også hønsekødsuppe med rodfrugter og stjerneanis